Coronavirus: actuele stand van zaken

Ons kantoor volgt het nieuws en probeert zo goed mogelijk om te gaan met de ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus. Laatste wijziging van dit bericht: donderdag 9 april.

Lees hieronder verder.

Nieuws
Datum: 09-04-2020

Wijzigingen in dienstverlening
Sinds medio maart, meteen na de eerste persconferentie van premier Rutte, heeft Assurantiebedrijf van Peppen verschillende maatregelen genomen:

  • De kantoorbezetting is geminimaliseerd tot één persoon op locatie.
  • Ook kan het voorkomen dat er dagen zijn dat iedereen vanuit huis werkt. 
  • Fysieke afspraken, zowel op kantoor als op locatie, worden uitgesteld.
  • In plaats daarvan begeleiden wij u per e-mail, telefoon of via beeldbellen (Skype, Microsoft Teams, Whatsapp).
  • Voor bezoekers is ons kantoor tot nader bericht gesloten.

Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Bereikbaarheid
Ons gehele team is de komende periode nog steeds prima in staat om uw vragen snel en naar tevredenheid te kunnen beantwoorden. Dat zal echter uitsluitend telefonisch, per e-mail en via videobellen verlopen. In het geval van een grote calamiteit (zoals een brand of flinke waterschade) zullen wij voor spoedige expertise zorgdragen en maken wij, per situatie, de afweging of onze fysieke aanwezigheid noodzakelijk is. Hoewel wij alles in het werk stellen om u, ook in deze spannende tijden, snel en goed van dienst te zijn, kan de afhandeling van uw vraag soms iets langer duren. Wij proberen dit uiteraard tot een minimum te beperken. Wij rekenen hiervoor op uw begrip.

Annulering van uw reis?
Voor vragen over uw reis is ons advies: Stem altijd eerst met de reisorganisatie af voordat u zelf een beslissing neemt! Wellicht kunt u de reis omboeken naar een andere bestemming of naar een ander tijdstip. Ook adviseren wij u de website van uw reisverzekeraar te bekijken. Daarnaast is het ook goed de nieuwsberichten op onze website te volgen.

Recent is de website https://bijzonderebijstandbuitenland.nl ontstaan door samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Verbond van Verzekeraars, de reisbrancheorganisatie ANVR en diverse andere partners uit de reiswereld.

Interessante websites
Dat het coronavirus de wereld keihard raakt is iedereen inmiddels wel duidelijk. De onzekerheid zorgt voor veel extra vragen. Het is daarom goed om de actuele informatie te blijven volgen, alsmede onze website te blijven raadplegen.  Ook blijft het van groot belang de instructies van het RIVM te volgen, zoals zoveel mogelijk thuis blijven en de afstand van 1,5 meter tot elkaar als je boodschappen doet of een ommetje maakt. Onderstaande linkjes brengen u meteen op de juiste plaats:

Regelingen voor ondernemers en MKB
De gevolgen voor de economie zullen op termijn goed zichtbaar worden. Duidelijk is inmiddels dat nagenoeg alle ondernemers en bedrijven geraakt worden door de coronacrisis. Komt u als ondernemer in aanmerking voor bepaalde regelingen van de overheid?

Via onderstaande hyperlinks kunt u dit bekijken:

ttps://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-dit-moet-je-weten/
https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/
www.coronaregelingen.nl

Tenslotte willen wij de mensen die nu werkzaam zijn binnen één van de zogenaamde ‘vitale’ beroepen (zorg, onderwijs, brandweer, politie, etc.) en onder immense druk hulp moeten verlenen, veel sterkte wensen en een hart onder de riem steken. Juist voor hen rekenen we erop dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt zodat we collectief het coronavirus onder controle kunnen krijgen. De steunbetuigingen de afgelopen weken waren een mooi teken van respect, saamhorigheid en steun voor elkaar. Volgens de laatste persconferentie van premier Rutte op dinsdag 7 april breekt een cruciale periode aan. Iedereen snakt naar versoepeling van de maatregelen, maar het advies is en blijft om thuis te blijven en slechts naar buiten te gaan voor de noodzakelijke dingen.

Blijf de actualiteit en onze website in de gaten houden, volg de adviezen van deskundigen, hou voldoende afstand van elkaar als je echt naar buiten moet, bewaar kalmte en help elkaar !

Met vriendelijke groet,

Team van Peppen